Vuurloop na een reorganisatie

25% van het personeel moest weg!

Om te kunnen overleven, moet een groot mediaconcern inkrimpen.
Daardoor heeft bijna elke medewerker afscheid moeten nemen van één of meer collega’s.. Hierdoor was bijna iedereen natuurlijk in een mineurstemming.

Sneller door het rouwproces met een vuurloop
Hoe krijg je nu medewerkers zo snel uit het rouwproces, zonder hen te pushen?
In de workshop vuurlopen hebben mensen de beerput opengegooid, en hun emoties de vrije loop gelaten. De negatieve emoties als woede, kwaadheid, teleurstelling en verslagenheid moesten eruit. De hete luchtballon moest leeg, de negatieve emoties moesten eruit om plaats te maken voor positieve gevoelens!

Door het rouwproces inzichtelijk te maken en hen tools te geven om dit proces te versnellen, hebben we een shift gemaakt van een negatieve naar een positieve teamspirit.

“Het gaat niet om het drama dat je overkomt, maar vooral om hoe je hiermee omgaat! Neem daarom het heft in eigen handen”.

Emotie Dump
Na de ‘emotie-dump’ brachten zij hun persoonlijke Why (purpose) in sync met hun team-Why. Vervolgens leerden zij krachtige, psychologische tools om een omslag te maken in hun denken, durven en doen.

Van negatief naar positief met een vuurloop
Door verscherpte focus en moed leren zij twijfels omzetten in moed en daadkracht. Deze omslag verankeren zij met grensverleggende oefeningen. Hierdoor hebben zij in hoofd, hart en ziel ervaren dat zij veel meer kunnen dan zij denken. Deze succeservaring gaf hen hernieuwde energie en moed, om als ‘gewoon’ mens, buitengewone prestaties te leveren.